Skip to main content

Verpleegkundige zzp

Verpleegkundige zzp worden is een kans om ervaring en kennis op te doen terwijl u zorg verleent aan patiënten. Werken als zelfstandig verpleegkundige is anders dan werken voor een organisatie of ziekenhuis omdat u niet in dienst bent van een bepaald bedrijf of instelling. In plaats daarvan werkt u onder een contract voor diensten en word u uw eigen baas.

Uitzendbureau Bouw-zorg.nl kan u indien u als verpleegkundige zpp in de zorgsector in wil werken, helpen het werkveld beter te begrijpen en vacatures te vinden die passen bij uw unieke competenties.

Hoeveel kan ik verdienen als verpleegkundige zzp?

Als verpleegkundige zzp kan uw inkomsten variëren afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type zorg dat u verleent, uw specialisatie en tarieven of het aantal uren dat u werkt voor uw opdrachtgevers.

Als verpleegkundige zzp kan u een uurtarief hanteren dat kan variëren van €40 tot €100 per uur, afhankelijk van de soort zorg en ervaring. Daarbij geldt dat u als zelfstandige uw eigen inkomstenbelasting en premies voor sociale verzekeringen zoals pensioen en indien nodig arbeidsongeschiktheidsverzekering moet betalen.

Als zelfstandige zorgspecialist is uw cashflow afhankelijk van het aantal opdrachten dat u afrondt en de betalingsvoorwaarden. U kunt maandelijks factureren om betalingen te ontvangen of vooraf bedragen vragen van cliënten.

Bouw vacature Deventer
Bouw vacature Deventer

Wat biedt Bouw-zorg.nl?

Bouw-zorg.nl biedt verschillende diensten aan om verpleegkundige zzp’ers te helpen bij het vinden van uw weg in zelfstandig ondernemerschap in de zorg. Dit omvat het verbinden van u als verpleegkundige zpp’er met werkgevers die op zoek zijn naar uw vaardigheden en ervaring.

Daarnaast biedt Bouw-zorg.nl waardevolle informatie over belangrijke stappen om zelfstandig verpleegkundige in Nederland te worden.

45
Opdrachtgevers
53
Steden
92
Medwerkers
1323
Ingevulde diensten

Welke soorten banen zijn beschikbaar?

De vacatures via Bouw-zorg.nl variëren afhankelijk van de kwalificaties en het gewenste werkveld binnen de gezondheidszorg. Sommige van deze posities omvatten thuiszorgverpleging, verpleeghuiszorg, ziekenhuiszorg, geestelijke gezondheidszorg, of een andere vorm van gespecialiseerde zorg zoals geriatrische verpleging of kinderverpleging.

Met onze uitgebreide database van werkgevers die op zoek zijn naar bekwame verpleegkundigen in verschillende vakgebieden, helpt Bouw-zorg.nl de kloof te overbruggen tussen werkgevers die behoefte hebben aan kwalitatieve verpleegkundigen en verpleegkundigen die geïnteresseerd zijn in het worden van zelfstandige professionals binnen deze sector.

Bouw vacature Deventer
Bouw vacature Deventer

Wat u moet weten voor u begint als verpleegkundige zzp

Om te beginnen met het verlenen van zorg als verpleegkundige zzp zijn er een paar voorbereidende stappen die genomen moeten worden. Ten eerste moet u zicht inschrijven bij het BIG-register.

Vervolgens moet u zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel en een informatievragenlijst van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd invullen. Vervolgens is registratie bij het CIBG noodzakelijk; deze stap kan echter pas plaatsvinden nadat u uw bedrijf is ingeschreven. Tot slot, maar daarom niet minder belangrijk, is het hebben van een persoonlijke AGB-code essentieel voor certificering.

Benodigdheden als verpleegkundige ZZP

Als professional die met particulieren werkt, heb u een VOG nodig om te bevestigen dat u nooit een confrontatie met de wet hebt gehad.

Valse onafhankelijkheid kan vaak een probleem zijn in deze branche; u kunt echter stappen ondernemen om uzelf daartegen te beschermen door de website van de Kamer van Koophandel te raadplegen voor meer informatie. Zorg er bovendien voor dat uw zorgwerkzaamheden verzekerd zijn, zodat u bij het verlenen van diensten geen zorgen hebt over vergoedingen of wanbetalingen.

Nadat u deze essentiële taken hebt uitgevoerd, is het tijd om een tarief vast te stellen. U kunt dit zelf bepalen of met uw opdrachtgever overleggen over een afgesproken tarief. Daarnaast zijn er in Nederland specifieke algemene voorwaarden waaraan u aan moet houden, ook voor verpleegkundige op zzp basis

Bouw vacatures in Deventer

Openstaande vacatures

Lees meer over Woonondersteuner

Woonondersteuner

 • Eerbeek
 • 13.84 - 16.72
 • 16-24 uur
 • Ben jij een gemotiveerde zorgprofessional die op zoek is naar een flexibele baan? Voor diverse opdrachtgevers in regio Eerbeek zoeken wij een Woonondersteuner en huishoudelijk medewerker zorg.
Lees meer over Woonondersteuner

Woonondersteuner

 • Arnhem
 • 13.84 - 16.72
 • 16-24 uur
 • Voor onze opdrachtgevers in regio Arnhem zijn wij op zoek naar een enthousiaste woonondersteuner zorg.
Lees meer over Verzorgende IG eigen rooster

Verzorgende IG eigen rooster

 • enschede
 • 15.76 - 20.81
 • 16-24 uur
 • Wij bieden een boeiende functie aan voor een enthousiaste Verzorgende IG bij een opdrachtgever in Enschede. Bouw-Zorg.nl Personeelsdiensten BV zoekt een Verzorgende IG die graag werkt op de somatische afdeling.

Begin uw carrière als verpleegkundige ZZP bij bouw-zorg.nl

Voor gekwalificeerde verpleegkundige ZZP’ers die zelfstandig willen worden en toch uitstekende medische zorg willen verlenen aan patiënten en cliënten, kan werken als zpp’er in de zorgsector zowel een lonende als lucratieve optie zijn.

Het zoeken van werk kan echter ook een ontmoedigende taak zijn zonder hulp van een ervaren uitzendbureau zoals Bouw-zorg.nl dat u kan helpen bij al uw vragen

De behoeften van de werkgever zijn bij ons bekend samen met wat er nodig is voor u om succesvolle ZZP verpleegkundige in dit veld te worden.

Bouw vacatures in Deventer
bouw-zorg

Neem nu contact op met bouw-zorg.nl

Als u geïnteresseerd bent om een verpleegkundige ZZP in Nederland te worden, overweeg dan vandaag nog contact op te nemen met Bouw-zorg.nl!

Met onze uitgebreide diensten en middelen gericht op het helpen van werkzoekenden om succes te vinden als zelfstandige professionals in deze sector, is het gemakkelijk te zien waarom zoveel mensen voor ons kiezen bij het zoeken naar werkgelegenheid als verpleegkundige ZZP in de zorg!